Storleksguide

Storleken på mina ringar = ringen innerdiameter i mm

Om du har en ring sedan tidigare som passar bra, så kan du mäta ringens innerdiameter med ett skjutmått eller linjal för att få fram vilken storlek du behöver.


Har du ingen ring att mäta så ta ett snöre, linda det lagom hårt runt fingret du vill ha ringen på och mät längden på snöret. Då får du fram omkretsen. För att omvandla det till diameter så delar du det med pi (3,14) Se bild nedan.

Några saker att tänka på när du mäter din storlek är att storlekar kan variera mellan olika modeller. En bredare ring behöver ofta vara i en något större storlek.

Matcha måttet med den rätta storleken (17,5 mm är storlek 17,5) Om du är mellan två storlekar rekommenderar jag att du väljer den större. Vid beställning kan du skriva ditt in exakta ringmått.

Ta också hänsyn till om du är varm eller kall. På sommaren om det är varmt så svullnar fingrarna normalt lite, om det är kallt så blir fingrarna smalare.

Det går alltid att justera storleken något i efterhand, det är inga problem. Viktigast är att den sitter bra och att du känner att du vill bära din ring ofta:-)