Gårdsbutik & öppettider

ÖPPETTIDER

ONSDAG 19 juni 15-18

TORSDAG 20 juni 15-18

LÖRDAG 22 juni 11-15

TORSDAGAR i juli

*med reservation för ändringar.


Håll utkik här och på Instagram när jag håller öppet - eller när du ser att skylten står ute vid vägen. Sidan uppdateras regelbundet med fler öppettider.

Det går även bra att boka en tid utöver mina ordinarie öppettider, då jag öppnar upp extra för dig och ditt sällskap. Skicka ett mail till mig på: [email protected] eller ett DM via Instagram så kommer vi överens om en tid som passar oss.


Gårdsbutiken driver jag vid sidan av mitt ordinarie jobb. Det gör att öppettiderna kommer att variera från vecka till vecka. Jag försöker att alltid ha öppet på torsdagar* och under högtider och högsäsong blir det flera dagar. Håll utkik här och på min Instagram för exakta dagar och tider. 

Hitta hit: Centrumgatan 10, liten röd timmerstuga vid vägen, mittemellan Restaurang Husky och Bageriet mitt i Vemdalen by. Ingång från vägen, mittemot skolan.

Webshopen är öppen dygnet runt - där kan du även välja att hämta din beställning i Vemdalen.


Gårdsbutiken "Nästgårds" i Vemdalen

Hösten 2023 premiäröppnade jag äntligen min nybyggda Gårdsbutik & verkstad. Eller ”Nästgårds”, som vi kallar stugan, då den står hemma, nästgårds till vårt hus mitt i Vemdalen by. Här kan du prova, handla och beställa mina handgjorda silversmycken, handla lite annat lokalt hantverk och inredning och såklart även få dig en god kopp kaffe. 

Centrumgatan 10, liten röd timmerstuga precis vid vägen, mellan Husky och Bageriet mitt i Vemdalen by.


Lokalt hantverk - rakt igenom

Precis som mitt hantverk är det viktigt med kvalitet och att allt görs ordentligt och äkta, från grunden.

Att använda lokala produkter och hantverkare så långt det går är en självklarhet för mig. Stugan är timrad för hand av tallar från Härjedalen. Allt är gjort från grunden på gammeldags vis och tätad med lin av min härliga "timmergubbe" Ulf från Överhogdal. Grunden till stugan är gjort av Vemhus Bygg, Vemhån. Tak och snickeri har Böle Bygg hjälpt mig med, de breda golvplankorna kommer från Ola Nilsson i Handsjöbyn och elen är installerad av Jonssons El, Vemdalen. Mycket av inredningen kommer från släktgårdar runt om i Härjedalen, från loppisrundor och olika säljsidor. Tex har jag köpt gammal butiksinredning som stått hos Anderssons ekipering i Sveg på 50-talet.

Min ambition är att Gårdsbutiken skall vara Personlig, genuin och tilltalande. Den ska ha ett härjedalskt uttryck och det skall vara en upplevelse att besöka den.


Tack

Tack vare ett beviljat investeringsstöd från Region Jämtland Härjedalen så har jag kunnat färdigställa min butik och verkstad i en mycket snabbare takt. Regionens motivering till beslutet är bl a att investeringen bidrar till en hållbar tillväxt, och att lokalt tillverkat hantverk med association till fjällvärlden kan skapa mervärde för den turistiska produkten i området. Detta är jag så stolt och ödmjukt tacksam för.

Stort tack till mina barn, bonusbarn och sambo för all hjälp och tålamod med bygget - det blev bättre än vad jag vågat drömma om.


Hjärtligt välkommen!

Sarah