Gårdsbutik

Gårdsbutiken "Nästgårds" i Vemdalen

Hösten 2023 premiäröppnade jag äntligen min nybyggda Gårdsbutik & verkstad. Eller ”Nästgårds”, som vi kallar stugan, då den står hemma, nästgårds till vårt hus mitt i Vemdalen by. Här kan du prova, handla och beställa mina handgjorda silversmycken, handla lite annat lokalt hantverk och inredning och såklart även få dig en god kopp kaffe. 

Centrumgatan 10, liten röd timmerstuga precis vid vägen, mellan Husky och Bageriet mitt i Vemdalen by.


Öppettider

Gårdsbutiken driver jag vid sidan av mitt ordinarie jobb på Hotell Klövsjöfjäll. Det gör att öppettiderna kan komma att variera från vecka till vecka. 
Jag har som grund öppet torsdagar kl 17-19 och oftare inför högtider och under högsäsong. Jag kommer att annonsera regelbundet när det är öppet på min Instagram, Facebook samt här i webbshopen under Gårdsbutik/Öppettider. 


Boka besök

Det går även fint att boka en tid då jag öppnar upp extra för dig och ditt sällskap. Skicka ett mail till mig på: [email protected] så kommer vi överens om en tid som passar:-)


Lokalt hantverk - rakt igenom

Precis som mitt hantverk är det viktigt med kvalitet och att allt görs ordentligt och äkta, från grunden.

Att använda lokala produkter och hantverkare så långt det går är en självklarhet för mig. Stugan är timrad för hand av tallar från Härjedalen. Allt är gjort från grunden på gammeldags vis och tätad med lin av min härliga "timmergubbe" Ulf från Överhogdal. Grunden till stugan är gjort av Vemhus Bygg, Vemhån. Tak och snickeri har Böle Bygg hjälpt mig med, de breda golvplankorna kommer från Ola Nilsson i Handsjöbyn och elen är installerad av Jonssons El, Vemdalen. Mycket av inredningen kommer från släktgårdar runt om i Härjedalen, från loppisrundor och olika säljsidor. Tex har jag köpt gammal butiksinredning som stått hos Anderssons ekipering i Sveg på 50-talet.

Min ambition är att Gårdsbutiken skall vara Personlig, genuin och tilltalande. Den ska ha ett härjedalskt uttryck och det skall vara en upplevelse att besöka den.


Tack

Tack vare ett beviljat investeringsstöd från Region Jämtland Härjedalen så har jag kunnat färdigställa min butik och verkstad i en mycket snabbare takt. Regionens motivering till beslutet är bl a att investeringen bidrar till en hållbar tillväxt, och att lokalt tillverkat hantverk med association till fjällvärlden kan skapa mervärde för den turistiska produkten i området. Detta är jag så stolt och ödmjukt tacksam för.

Stort tack till mina barn, bonusbarn och sambo för all hjälp och tålamod med bygget - det blev bättre än vad jag vågat drömma om.


Hjärtligt välkommen!

Sarah